İNCİR REÇELİ
MALZEMELER:
- 1 kilo siyah incir,
- 6 su bardağı toz şeker,
- 1 çay bardağı demlenmiş çay,
- 1 çay kaşığı tereyağı,
- 1 yemek kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
- Öncelikle incirler yıkanıp süzgeç içerisine alınarak süzülür.
- İyice süzülen incirler derin bir tencereye koyulur.
- Doğranan incirlerin üzerine toz şeker ilave edilir ve kapağı kapalı olarak 5-6 saat dinlendirilir (ben bir gece buzdolabında dinlendirdim).
- Süre sonunda suyunu salan incirlerin üzerine 1 çay bardağı demlenmiş çay eklenir ve ocağın üzerinde kaynamaya bırakılır.
- Reçel kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve üzerinde oluşan köpükler kaşık yardımı ile alınır.
- İçerisine 1 çay kaşığı tereyağı ilave edilir (tereyağı reçelin köpürmesini önlüyor).
- Orta gözlü ocakta orta ateşte 15-20 dakika kadar kaynatılır (kıvamını sık sık kontrol edin).
- Kıvamı koyulaşınca içerisine limon suyu ilave edilir ve 5 dakika daha kaynatılır.
- Arzu edilen kıvama gelen siyah incir reçeli ocaktan alınır.
AFİYET OLSUN :) :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder