Takipte Kalın :)

16 Eylül 2018 Pazar

İNCİR REÇELİ






İNCİR REÇELİ


MALZEMELER:

  • 1 kilo siyah incir,
  • 6 su bardağı toz şeker,
  • 1 çay bardağı demlenmiş çay,
  • 1 çay kaşığı tereyağı,
  • 1 yemek kaşığı limon suyu



YAPILIŞI:

  1. Öncelikle incirler yıkanıp süzgeç içerisine alınarak süzülür.
  2. İyice süzülen incirler derin bir tencereye koyulur.
  3. Doğranan incirlerin üzerine toz şeker ilave edilir ve kapağı kapalı olarak 5-6 saat dinlendirilir (ben bir gece buzdolabında dinlendirdim).
  4. Süre sonunda suyunu salan incirlerin üzerine 1 çay bardağı demlenmiş çay eklenir ve ocağın üzerinde kaynamaya bırakılır.
  5. Reçel kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve üzerinde oluşan köpükler kaşık yardımı ile alınır.
  6. İçerisine 1 çay kaşığı tereyağı ilave edilir (tereyağı reçelin köpürmesini önlüyor).
  7. Orta gözlü ocakta orta ateşte 15-20 dakika kadar kaynatılır (kıvamını sık sık kontrol edin).
  8. Kıvamı koyulaşınca içerisine limon suyu ilave edilir ve 5 dakika daha kaynatılır.
  9. Arzu edilen kıvama gelen siyah incir reçeli ocaktan alınır.



AFİYET OLSUN :) :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder