Takipte Kalın :)

1 Kasım 2018 Perşembe

MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI




MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI

Malzemeler:

  • 2 paket kemal paşa
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su


Kreması İçin:

  • 1lt süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • 2 paket vanilin


Üzeri İçin:

  • 2 paket toz şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • hindistan cevizi


YAPILIŞI:

  1. Şeker ve suyu tencereye koyup kaynamaya başlayınca kemal paşaları ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirip büyük dikdörtgen borcama düzgünce sıra sıra yerleştirin.
  2. Kreması için tencereye vanilin ve margarin hariç bütün malzemeyi koyup orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirip vanilinler ve margarini ekleyip ocaktan alın ve kemal paşaların üzerlerine döküp üzerini kaşık ile düzleyip soğumaya bırakın.
  3. Şanti ve sütü çırpıp soğuyan tatlının üzerine düzgünce sürüp bol hindistan cevizi serpiştirip buzdolabına koyup 1-2 saat bekledikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder