ÇİKOLATALI MUZLU KUP
Malzemeler:
- 1 lt süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı nişasta
- 2 paket bitter çikolata (160 gr)
- 2 adet muz
- 1 kutu krema (200 ml)
- 1 paket sade bisküvi (ben eti burçak kullandım)
- 2 paket vanilin
Süslemek İçin: çilek, toz fıstık, draje çikolata
YAPILIŞI:
- Muzları çatal ile ezin.
- Tencereye süt, toz şeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve ezilmiş muzları koyup pürüzsüzleşmesi için blendırdan geçirip orta ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırın.
- Kaynayan muhallebiyi ocaktan alıp çikolata ve vanilinleri ekleyip çikolata eriyene kadar karıştırıp tencerenin ağzını kapat veya streç filmle kapatıp oda sıcaklığında ılıdıktan sonra buz dolabına koyup soğumasını bekleyin.
- Bisküvileri ortadan ikiye bölüp servis kuplarının tabanına 2-3 parça bisküviden koyun.
- Kremayı çırpma kabına koyup mikserle yaklaşık 10 dk çırpıp soğuyan muhallebiyi kremaya ekleyip 2-3 dk daha çırpıp kuplara pay edip üzerlerini istediğiniz gibi süsleyip servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder