HAVUÇLU NURANİYE
Malzemeler:
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 3 çorba kaşığı mayonez
- 2 çorba kaşığı pirinç (haşlanmış)
- 3 adet kabak (rendelenmiş)
- 2 adet havuç (rendelenmiş)
- 5-6 dal taze soğan
- 1/2 demet maydonoz
- 1/2 demet dereotu
- 3 diş sarımsak
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- tuz
YAPILIŞI:
- Soğanları ince olarak şekilde doğrayın.
- Zeytinyağında soğanları 1-2dk kavurup kabak ve havucu ekleyip 5 dk kavurup ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Yoğurt ve mayonezi pürüzsüzleşene kadar karıştırın.
- Sarımsakları rendeleyin maydonoz ve dereotunu ince ince doğrayıp sarımsak ve pirinçle beraber yoğurda ekleyip tuzunu da ilave edin.
- Soğuyan kabaklı havucu yoğurda ekleyip karıştırın buzdolabında 2-3 saat bekletip soğuk olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Pembe tatlara tarifi için teşekkürler :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder