Takipte Kalın :)

1 Kasım 2018 Perşembe

SALATALIK TURŞUSU (KORNİŞON)




SALATALIK TURŞUSU (KORNİŞON)



Malzemeler:


  • 400-500 gr kornişon
  • 1 çay bardağı sirke
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 5-6 diş sarımsak
  • sıcak su



YAPILIŞI:


  1. Salatalıkları yıkayıp uzun saplarını kesip kavanoza aralarına ortadan ikiye kesilmiş sarımsak koyarak salatalıkları yerleştirin.
  2. Sirke, tuz, şeker ve limon tuzunu karıştırıp salatalıkların üzerine döküp kalan kısmı ağzına kadar kaynar su ile doldurup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirip 2-3 saat bekletin.
  3. 1 hafta serin yerde beklettikten sonra istediğiniz zaman açıp tüketebilirsiniz.


Afiyet Olsun :)



PEMBE TATLARA TARİFİ İÇİN TEŞEKKÜRLER :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder