SALATALIK TURŞUSU (KORNİŞON)
Malzemeler:
- 400-500 gr kornişon
- 1 çay bardağı sirke
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 5-6 diş sarımsak
- sıcak su
YAPILIŞI:
- Salatalıkları yıkayıp uzun saplarını kesip kavanoza aralarına ortadan ikiye kesilmiş sarımsak koyarak salatalıkları yerleştirin.
- Sirke, tuz, şeker ve limon tuzunu karıştırıp salatalıkların üzerine döküp kalan kısmı ağzına kadar kaynar su ile doldurup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirip 2-3 saat bekletin.
- 1 hafta serin yerde beklettikten sonra istediğiniz zaman açıp tüketebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)
PEMBE TATLARA TARİFİ İÇİN TEŞEKKÜRLER :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder