Takipte Kalın :)

31 Mayıs 2018 Perşembe

BÜLBÜL YUVASI (baklava)






BÜLBÜL YUVASI (baklava)


Malzemeler:

2 adet yumurta
1 çay bardagı sulu yogurt
1 çay bardagı su
1 çay bardagı sıvı yag
1/2 çay kaşıgı tuz
aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)

Şerbeti İçin:

-4 su bardagı toz şeker
-4,5 su bardagı su
-4-5 damla limon suyu

Üzeri İçin:

-150 gr tereyagı
-1 su bardağı sıvı yag
Süslemek İçin: toz fıstık

Hazırlanışı:
Derin kap içerisine un koyup malzemelerin hepsini ekleyip yumuşak kıvamlı hamur yoğurup hamuru 18 eşit bezeye ayırıp yuvarlayıp un serpilmiş tepsiye koyup üzeri örtülü şekilde 20 dk bekletin.
Dinlenen bezeleri tek tek un ve nişasta karışımı ile acabildiğiniz kadar ince açıp dört parçaya kesip oklava ile geniş kısmından başlayarak iki parmak kalana kadar sarıp oklavada büzdürüp oklavadan çıkartıp sarılmayan kısım ortada kalacak şekilde iki ucu birleştirip tepsiye yerleştirin.
Üzeri için tereyağını eritip sıvı yağını ısıtıp her iki yağı karıştırıp tatlıların üzerine kaşık ile döküp 175 derecelik fırında pişirin.
Şerbet için tencereye şeker ve suyu koyup yaklaşık 10 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Soğuyan tatlının üzerine sıcağa yakın ılık şerbeti döküp tatlılar şerbetini çekince orta kısımlarına arzuya göre toz fıstık ceviz fındık koyup servis yapın.




Afiyet Olsunü..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder