Takipte Kalın :)

31 Mayıs 2018 Perşembe

HİNDİSTAN CEVİZLİ BAKLAVA


HİNDİSTANCEVİZLİ BAKLAVA

Malzemeler:
-2 adet yumurta
-1 çorba kasıgı yogurt
-1/2 çay bardagı su
-1 çay bardagı sıvı yag
-aldığı kadar un
İçi İçin:
-2 su bardağı hindistancevizi
-2 adet yumurta
-1/2 çay bardagı toz seker
-1/2 çay bardagı sıvı yag
Şerbeti İçin:
-3 su bardağı seker
-3,5 su bardagı su
-5-6 damla limon suyu
Üzeri İçin: tereyağı
Hazırlanışı: Hamur için derin kab içerisine yumurta, su, yoğurt ve sıvı yagın yarısını ekleyip çırpıp unu kontrollü şekilde ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yogurup kalan yağı da yoğurduğunuz hamura ekleyip biraz daha yoğurup cevizden az büyük bezeler alıp un serpilmiş tepsiye koyup üzeri örtülü sekilde 15-20 dk dinlendirin.
İçi için kaseye yumurta, sıvı yağ ve şekeri koyup çırpıp hindistancevizini ekleyip karıştırın.
Dinlenen bezeleri un ve nişasta karısımı ile açabildiğiniz kadar ince açıp dört parmak genisliğinde uzun seritler kesip uc kısımlarına hazırladığınız hindistancevizli harçtan birer tatlı kaşığı koyup rulo sarıp fırın tepsisine yerleştirin.
Yaklaşık 150 gr tereyağını eritip hazırladığınız tatlıların üzerlerine gezdirip önceden ısıtılmıs 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirip soğumaya bırakın.
Şerbeti için tencereye seker ve suyu koyup 10 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip ocaktan alıp 5 dk bekletip baklavaların üzerlerine döküp tatlılar serbetini cekince servis yapın.

Pembe Tatlar' a Tarifi için Teşekküler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder