Takipte Kalın :)

31 Mayıs 2018 Perşembe

FISTIKZADE


FISTIKZADE

Malzemeler:
-250gr margarin (oda sıcaklığında)
-2 adet yumurta
-1/2 su bardagı pudra sekeri
-1 su bardagı irmik
-4 çorba kasıgı toz antep fıstıgı
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-3-4 su bardagı un
Şerbeti İcin:
-3 su bardagı toz şeker
-3,5 su bardagı su
-1 çay kaşıgı limon suyu
Üzeri İçin: toz fıstık
Hazırlanışı:Şerbet için tencereye şeker ve suyu koyup 10 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Derin kab içerisine unu koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip kulak memesinden daha yumuşak kıvamlı hamur olacak şekilde yoğurun.
Hazırladıgınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayarak sekil verip orta kısımlarına parmak batırıp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirin.
Fırından cıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti döküp şerbetini ceken tatlıların üzerlerini toz fıstık ile süsleyip servis yapın.

Afiyet Olsun


Pembe Tatlar'a Tarifi için Teşekkürler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder