Takipte Kalın :)

20 Ekim 2018 Cumartesi

MAKARNA PASTASI





MAKARNA PASTASI

MALZEMELER:

  • 1 paket (500 gr.) Rigatoni makarna
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 adet büyük domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber
  • 1 büyük kâse rende kaşar
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 paket hazır beşamel sos
  • 3,5 su bardağı süt

SÜSLEMEK İÇİN: 
  •  küçük domates ve nane yaprakları
YAPILIŞI:

  1. Makarnaları bol tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayıp süzüyoruz.Sıcakken 2 avuç kadar kaşar rendesi koyup harmanlıyoruz.
  2. Kelepçeli kalıbı yağlıyoruz ve makarnaları dik biçimde kalıba diziyoruz.
  3. Kıymalı harcı hazırlıyoruz. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda soteliyoruz. Kıymayı ilave edip kavuruyoruz.(kıyma büyük büyük kalmamalı) Salçayı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra rendelediğimiz domatesi ilave ediyoruz.Tuzunu ilave ediyoruz.Domates suyunu çekince 1 çay bardağı su daha ilave ediyoruz ki kıyma iyice pişsin.Eklediğimiz suyu da çekince karabiberi ilave edip ocaktan alıyoruz.
  4. Kıymalı harcı makarnanın üzerine döşüyoruz. Kalıbı bir kaç kere tezgâha yavaşça vurarak kıymanın makarnaların içine girmesini sağlıyoruz.(girebildiği kadar)
  5. Beşamel sosu tarife göre hazırlıyoruz. Kaynayınca ocaktan alıp tereyağını ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.Kıymalı harcın üzerine döküyoruz
  6. 200 Derecede önceden ısıtılmış fırında beşamel sos hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp kaşar rendesi serpip tekrar kaşar peyniri kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Üzerini küçük domates ve nane yapraklarıyla (ya da nasıl arzu ederseniz) süslüyoruz.


AFİYET OLSUN :) :)





.





























ARZU ERCİYAS'A TARİFİ İÇİN TEŞEKKÜRLER:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder