MAKARNA PASTASI
MALZEMELER:
- 1 paket (500 gr.) Rigatoni makarna
- 500 gram kıyma
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 2 adet büyük domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber
- 1 büyük kâse rende kaşar
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 paket hazır beşamel sos
- 3,5 su bardağı süt
SÜSLEMEK İÇİN:
- küçük domates ve nane yaprakları
YAPILIŞI:
- Makarnaları bol tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayıp süzüyoruz.Sıcakken 2 avuç kadar kaşar rendesi koyup harmanlıyoruz.
- Kelepçeli kalıbı yağlıyoruz ve makarnaları dik biçimde kalıba diziyoruz.
- Kıymalı harcı hazırlıyoruz. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda soteliyoruz. Kıymayı ilave edip kavuruyoruz.(kıyma büyük büyük kalmamalı) Salçayı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra rendelediğimiz domatesi ilave ediyoruz.Tuzunu ilave ediyoruz.Domates suyunu çekince 1 çay bardağı su daha ilave ediyoruz ki kıyma iyice pişsin.Eklediğimiz suyu da çekince karabiberi ilave edip ocaktan alıyoruz.
- Kıymalı harcı makarnanın üzerine döşüyoruz. Kalıbı bir kaç kere tezgâha yavaşça vurarak kıymanın makarnaların içine girmesini sağlıyoruz.(girebildiği kadar)
- Beşamel sosu tarife göre hazırlıyoruz. Kaynayınca ocaktan alıp tereyağını ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.Kıymalı harcın üzerine döküyoruz
- 200 Derecede önceden ısıtılmış fırında beşamel sos hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp kaşar rendesi serpip tekrar kaşar peyniri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Üzerini küçük domates ve nane yapraklarıyla (ya da nasıl arzu ederseniz) süslüyoruz.
AFİYET OLSUN :) :)
.
ARZU ERCİYAS'A TARİFİ İÇİN TEŞEKKÜRLER:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder