Takipte Kalın :)

11 Ekim 2018 Perşembe

ÇÖKERTME KEBABI




ÇÖKERTME KEBABI


Malzemeler:
-4 adet patates
-400gr yağsız dana eti
-tuz

Sos İçin:
-4 çorba kaşığı zeytinyağı
-1 çorba kaşığı süt
-kekik

Üzeri İçin:
-tereyağı
-pulbiber
-sarımsaklı yoğurt

Kızartmak İçin: Sıvıyağ

Hazırlanışı:

  1. Sos malzemelerini bir kasede karıştırın...
  2. Eti kuşbaşı doğrayıp düz bir tabağa alıp üzerine hazırlanan sosu döküp 1 saat buzdolabında bekletin..
  3. Patatesleri soyup rendeleyin ve kızgın yağa parça parça atıp ara ara karıştırarak rengi değişene kadar kızartıp kağıt havlu serilmiş tabağa alın....
  4. Marine edilmiş etleri teflon tavaya koyup ağzını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip tuzunu ekleyin...
  5. Fazla yağını süzdürdüğünüz patatesleri büyük bir servis tabağına koyup üzerine sarımsaklı yoğurt döküp etleri yerleştirip üzerine tavada biraz tereyağını eritip 1 çaykaşığı pulbiberi ekleyip iyice kızdırın ve etlerin üzerine gezdirin....





Afiyet Olsun.😊😊



Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder