ÇÖKERTME KEBABI
-4 adet patates
-400gr yağsız dana eti
-tuz
Sos İçin:
-4 çorba kaşığı zeytinyağı
-1 çorba kaşığı süt
-kekik
Üzeri İçin:
-tereyağı
-pulbiber
-sarımsaklı yoğurt
Kızartmak İçin: Sıvıyağ
Hazırlanışı:
- Sos malzemelerini bir kasede karıştırın...
- Eti kuşbaşı doğrayıp düz bir tabağa alıp üzerine hazırlanan sosu döküp 1 saat buzdolabında bekletin..
- Patatesleri soyup rendeleyin ve kızgın yağa parça parça atıp ara ara karıştırarak rengi değişene kadar kızartıp kağıt havlu serilmiş tabağa alın....
- Marine edilmiş etleri teflon tavaya koyup ağzını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip tuzunu ekleyin...
- Fazla yağını süzdürdüğünüz patatesleri büyük bir servis tabağına koyup üzerine sarımsaklı yoğurt döküp etleri yerleştirip üzerine tavada biraz tereyağını eritip 1 çaykaşığı pulbiberi ekleyip iyice kızdırın ve etlerin üzerine gezdirin....
Afiyet Olsun.😊😊
Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder