SÜNGER TATLI
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 4 tepeleme çorba kaşığı toz şeker
- 4 tepeleme çorba kaşığı irmik
- 4 tepeleme çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 2 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
- 1 su bardağı tozşeker
- 4 su bardağı süt
Üzeri İçin:
- 1 su bardağı soğuk süt,
- 1 paket krem şanti
Süslemek İçin:
- Hindistan cevizi
YAPILIŞI:
- Şerbet için 1 su bardağı süt ile şekeri ocakta şeker eriyene kadar ısıtıp ocaktan alın ve kalan 3 bardak sütü ekleyip kenara alın.
- Yumurta ve şekeri mikser ile köpürene kadar çırpıp kalan malzemeleri ekleyip hafif yağlanmış yuvarlak küçük borcama döküp 150derecelik fırında pişirip sıcak kekin üzerine soğuk şerbeti dökün ve soğumaya bırakın.
- Kek sütün hepsini 2-3 dk içinde çekiyor.
- Üzeri için süt ve şantiyi çırpıp tatlının üzerine sürün ve hindistancevizi ile süsleyip buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder