CİĞER ŞİŞ
MALZEMELER
- 1 kilo dana yada kuzu ciğer
- 300 gram kuyruk yağı
- Bir çay bardağı süt
- Soğan
- Sarımsak
- Domates
- Yeşil biber
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Kekik
- Köri
- Kimyon
- Sumak
- Çöp şiş
YAPILIŞI:
- Öncelikle ciğerleri ve kuyruk yağını kuşbaşından biraz küçük doğruyoruz.
- Ciğerleri ve kuyruk yağını bir kaba alıp üzerine isteğe göre tuz, pulbiber, karabiber, kimyon, köri, kekik, süt ve 2 diş sarımsak rendeleyip ekliyoruz.
- Malzemeleri iyice karıştırıp ağzını kapatıp 1 gece dolapta bekletiyoruz.
- Eğer aynı gün yapacaksanız en az 5 saat marinede bekletiyoruz.
- Ciğerleri bekleme süresinde çöp şişleri suda bekletiyoruz.
- Ciğerleri aralara kuyruk yağları ekleyerek çöp şişlere takıyoruz.
- Çöp şişlerin ıslak olması önemli fırında yanmaması için.
- Aynı şekilde soyulmuş sarımsaklarıda çöp şişlere geçiriyoruz.
- Yağlı kağıt serili tepsiye koyup önceden ısıtılmış fırına sürüyoruz.
- Ciğer pişmeye yakın domatesleri ikiye ayırıp yeşilbiberlerle ayrı bir tepside fırına sürüyoruz.
- Fırındaki malzemele pişerken soğanı piyazlık doğrayıp üzerine sumak ekliyoruz isterseniz ekstra limonda sıkabilirsiniz tuzda ekleyip harmanlıyoruz.
- Fırındaki yemeğimiz piştikten sonra sıcak servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder