Takipte Kalın :)

17 Ekim 2018 Çarşamba

CİĞER ŞİŞ


CİĞER ŞİŞ


MALZEMELER


  • 1 kilo dana yada kuzu ciğer
  • 300 gram kuyruk yağı
  • Bir çay bardağı süt
  • Soğan
  • Sarımsak
  • Domates
  • Yeşil biber
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Köri
  • Kimyon
  • Sumak
  • Çöp şiş



YAPILIŞI:


  1. Öncelikle ciğerleri ve kuyruk yağını kuşbaşından biraz küçük doğruyoruz. 
  2. Ciğerleri ve kuyruk yağını  bir kaba alıp  üzerine isteğe göre tuz, pulbiber, karabiber, kimyon, köri, kekik, süt ve 2 diş sarımsak rendeleyip ekliyoruz.
  3.  Malzemeleri iyice karıştırıp ağzını kapatıp 1 gece dolapta bekletiyoruz. 
  4. Eğer aynı gün yapacaksanız en az 5 saat marinede bekletiyoruz.  
  5. Ciğerleri bekleme süresinde çöp şişleri suda bekletiyoruz.
  6. Ciğerleri aralara kuyruk yağları ekleyerek çöp şişlere takıyoruz. 
  7. Çöp şişlerin ıslak olması önemli fırında yanmaması için.
  8.  Aynı şekilde soyulmuş sarımsaklarıda çöp şişlere geçiriyoruz. 
  9. Yağlı kağıt serili tepsiye koyup önceden ısıtılmış fırına sürüyoruz. 
  10. Ciğer pişmeye yakın domatesleri ikiye ayırıp yeşilbiberlerle ayrı bir tepside fırına sürüyoruz.
  11.  Fırındaki malzemele pişerken soğanı piyazlık doğrayıp üzerine sumak ekliyoruz isterseniz ekstra limonda sıkabilirsiniz tuzda ekleyip harmanlıyoruz. 
  12. Fırındaki yemeğimiz piştikten sonra sıcak servis ediyoruz. 


AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder