BAĞDAT TATLISI
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağından az süt
- 1.5 su bardağı hindistan cevizi
- 1.5 su bardağı ceviz veya fındık içi
- 1.5 su bardağı galeta unu veya robottan çekilmiş bayat ekmek
Şerbeti için;
- 2.5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker (isteğe göre arttırılabilir)
- Birkaç damla limon
- (Şerbet duru olacak)
Kreması için;
- 5 su bardağı süt (1 litre)
- 1 fincan un
- 1 fincan şeker
YAPILIŞI:
- Şeker ve yumurtayı köpürene mikserle çırpalım.
- Daha sonra diğer malzemeleri ekleyelim ve karıştıralım.
- Katı olması gerektiği için sütü en son koyup ayarlayabilirsiniz. (Yarım su bardağını geçmemeli hatta yarım su bardağından az olabilir.)
- Hazırladıktan sonra tepsiye dökelim ve 180 derecede ısıtılmış fırına koyalım.
- Kek pişene kadar şerbetini hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
- ( Eğer şerbet sıcaksa kek soğuk olmalı, şerbet soğuksa kek sıcak olmalı)
- Şerbeti döktükten sonra biraz dinlenmeye bırakalım ve kremasını hazırlayalım. Krema da soğuduktan sonra kekin üzerine yayalım ve dolapta birkaç saat soğumaya bırakalım ve servise hazır :)
AFİYET OLSUN 😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder