Takipte Kalın :)

2 Ekim 2018 Salı

BAĞDAT TATLISI





BAĞDAT TATLISI


Malzemeler:


  •  3 yumurta
  •  1 su bardağı şeker
  •  1.5 su bardağı sıvı yağ
  •  Yarım su bardağından az süt 
  •  1.5 su bardağı hindistan cevizi
  •  1.5 su bardağı ceviz veya fındık içi
  •  1.5 su bardağı galeta unu veya robottan çekilmiş bayat ekmek 


Şerbeti için;


  • 2.5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker (isteğe göre arttırılabilir) 
  • Birkaç damla limon
  • (Şerbet duru olacak)


Kreması için;


  •  5 su bardağı süt (1 litre)
  •  1 fincan un
  •  1 fincan şeker


YAPILIŞI:


  1.  Şeker ve yumurtayı köpürene mikserle çırpalım.
  2.  Daha sonra diğer malzemeleri ekleyelim ve karıştıralım.
  3.  Katı olması gerektiği için sütü en son koyup ayarlayabilirsiniz. (Yarım su bardağını geçmemeli hatta yarım su bardağından az olabilir.)
  4.  Hazırladıktan sonra tepsiye dökelim ve 180 derecede ısıtılmış fırına koyalım.
  5. Kek pişene kadar şerbetini hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
  6. ( Eğer şerbet sıcaksa kek soğuk olmalı, şerbet soğuksa kek sıcak olmalı)
  7. Şerbeti döktükten sonra biraz dinlenmeye bırakalım ve kremasını hazırlayalım. Krema da soğuduktan sonra kekin üzerine yayalım ve dolapta birkaç saat soğumaya bırakalım ve servise hazır :)

AFİYET OLSUN 😊





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder