Bu kek tam bir enerji deposu ;) Kek sevmeyenler bile bayıla bayıla yiyecekler eminimm 😋
MUZLU CEVİZLİ KEK
MALZEMELER:
- 2 Yumurta
- 1 Su bardağı şeker
- 1 Su bardağı sıvı yağ (eritilmiş tereyağı da katabilirsiniz)
- Yarım Su bardağı süt
- Yarım Su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı ceviz
- Yarım su bardağı fındık ( isteğe bağlı)
- 2-3 ezilmiş muz ( orta boy)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (Çok katı kıvamda olmasın)
- İsteğe bağlı damla çikolatası yada üzüm katabilirsiniz.
YAPILIŞI:
- Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp beyazlaşana kadar mikserle karıştıralım.
- Daha sonra sıvı yağı, sütü, yoğurdu katarak karıştırmaya devam edelim.
- Buradan sonrasını spatula ile devam ederseniz kekinizin sönmemesini ve daha çok kabarmasını sağlayabilirsiniz.
- Ayrı bir kapta muzları ezelim, içine dövdüğümüz cevizleri fındıkları ve üzümleri katalım.
- Hazırladığımız karışımı sıvı karışımın içerisine dökelim.
- Vanilya, kabartma tozu ve unu eleyerek aynı anda katalım.
- Damla çikolatası katmak isterseniz en son katabilirsiniz.
- Karışımı yağlayıp un serptiğimiz kek kalıbına yavaşca dökelim ve içindeki havayı almak için bir kaç kere tezgaha vuralım.
- Önceden ısıttığımız 180' fırında kapağını hiç açmadan üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Tam bir süre söyleyemiyorum pişme süresi kek kalıbına ve fırına göre değişebiliyor.
- Pişen keki hemen kalıptan çıkarmayalım ki kekimiz bölünmesin :)
- Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder