Takipte Kalın :)

15 Ekim 2018 Pazartesi

MUZLU CEVİZLİ KEK





Bu kek tam bir enerji deposu ;) Kek sevmeyenler bile bayıla bayıla yiyecekler eminimm 😋

MUZLU  CEVİZLİ KEK


MALZEMELER:


  • 2 Yumurta
  • 1 Su bardağı şeker
  • 1 Su bardağı sıvı yağ (eritilmiş tereyağı da katabilirsiniz)
  • Yarım Su bardağı süt
  • Yarım Su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı ceviz
  • Yarım su bardağı fındık ( isteğe bağlı)
  • 2-3 ezilmiş muz ( orta boy)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (Çok katı kıvamda olmasın)
  • İsteğe bağlı damla çikolatası yada üzüm katabilirsiniz. 
YAPILIŞI:

  1. Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp beyazlaşana kadar mikserle karıştıralım.
  2. Daha sonra sıvı yağı, sütü, yoğurdu katarak karıştırmaya devam edelim.
  3. Buradan sonrasını spatula ile devam ederseniz kekinizin sönmemesini ve daha çok kabarmasını sağlayabilirsiniz.
  4. Ayrı bir kapta muzları ezelim, içine dövdüğümüz cevizleri fındıkları ve üzümleri katalım.
  5. Hazırladığımız karışımı sıvı karışımın içerisine dökelim.
  6. Vanilya, kabartma tozu ve unu eleyerek aynı anda katalım.
  7. Damla çikolatası katmak isterseniz en son katabilirsiniz.
  8. Karışımı yağlayıp un serptiğimiz kek kalıbına yavaşca dökelim ve içindeki havayı almak için bir kaç kere tezgaha vuralım.
  9. Önceden ısıttığımız 180' fırında kapağını hiç açmadan üzeri kızarana kadar pişirelim.
  10. Tam bir süre söyleyemiyorum pişme süresi kek kalıbına ve fırına göre değişebiliyor.
  11. Pişen keki hemen kalıptan çıkarmayalım ki kekimiz bölünmesin :) 
  12. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz...

AFİYET OLSUN 😉😉💝 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder