PADİŞAH SARMASI
MALZEMELER
* Tabanı için bir paket petibör bisküvi
* 4 su bardağı süt
* 5 yemek kaşığı şeker
* 2 yemek kaşığı kakao
* 3 tepeleme yemek kaşığı un
* 800 gr bitter çikolata (isteğe göre değiştirilebilir)
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
* 1 paket vanilya
* 1 paket krem şanti
HAZIRLANIŞI
* Petibör bisküviyi rondodan geçirip tepsinin tabanına seriyoruz.
* Süt, şeker, kakao ve unu bir tencereye alıp pişiriyoruz, altını kapattıktan sonra çikolata, yağ ve vanilyayı ekleyip 3, 4 dakika mikserle çırpıyoruz.
* Daha sonra soğutmadan tepsiye yaydığımız bisküvinin üzerine eşit şekilde dağıtıyoruz. 3-4 saat dolapta bekletiyoruz.
* Bekledikten sonra krem şantiyi de üzerine yayıp dilimliyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz.
Not: İsteğe göre krem şantinin üzerine hindistan cevizi de dökülebilir.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder