Takipte Kalın :)

15 Ekim 2018 Pazartesi

ELMALI PASTANE KURABİYESİ


ELMALI PASTANE KURABİYESİ

MALZEMELER:
  • 1 paket tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
İç malzemesi:
  • 3 adet elma
  • 1 avuç ceviz( fındıkta olabilir)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri (toz şeker olabilir)
Üzeri için:
  • Pudra şekeri
YAPILIŞI:

  1. Öncelikle iç malzemesini hazırlayıp soğumaya bırakalım.
  2. Rendelediğimiz elmalı tavaya alalım ve suyunu çekene kadar kavuralım.
  3. Suyunu çektikten sonra şeker, tarçın ve cevizini ekleyip karıştıralım.
  4. Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  5. Yoğurma kabına Oda sıcaklığındaki tereyağını alalım.
  6. Sıvı malzemeleri de katarak karıştıralım.
  7. Daha sonra unu ,nişastayı, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek harca ekleyelim ve yoğuralım.
  8. Fotoğrafta gördüğümüz gibi şekil vererek yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine koyalım.
  9. 175' önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirelim.
  10. Soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz..

AFİYET OLSUN 😊😊❤



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder