ELMALI PASTANE KURABİYESİ
MALZEMELER:
- 1 paket tereyağı
- 1 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı süt
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
İç malzemesi:
- 3 adet elma
- 1 avuç ceviz( fındıkta olabilir)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri (toz şeker olabilir)
Üzeri için:
- Pudra şekeri
YAPILIŞI:
- Öncelikle iç malzemesini hazırlayıp soğumaya bırakalım.
- Rendelediğimiz elmalı tavaya alalım ve suyunu çekene kadar kavuralım.
- Suyunu çektikten sonra şeker, tarçın ve cevizini ekleyip karıştıralım.
- Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Yoğurma kabına Oda sıcaklığındaki tereyağını alalım.
- Sıvı malzemeleri de katarak karıştıralım.
- Daha sonra unu ,nişastayı, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek harca ekleyelim ve yoğuralım.
- Fotoğrafta gördüğümüz gibi şekil vererek yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine koyalım.
- 175' önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirelim.
- Soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz..
AFİYET OLSUN 😊😊❤
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder