Takipte Kalın :)

23 Haziran 2018 Cumartesi

CEVİZLİ KADAYIF TATLISI


CEVİZLİ KADAYIF TATLISI 

MALZEMELER 

750 gr Tel kadayıf
2 Çay bardağı tereyağı
2 Su bardağı çekilmiş ceviz 

Tepsinin dibine: 

1 Su bardağı sıvı yağ
                                       } ikisi beraber çırpılıp tepsinin dibine sürülüyor 
2 Yemek kaşığı şerbet 

Şerbeti için:

5 Su bardağı su
5 Su bardağı toz şeker
Bir iki damla limon suyu

Üzerine:

Antep fıstığı ( isteğe bağlı)

Yapılışı:

1) İlk olarak şerbetimizi hazırlayıp soğumaya bırakalım.
2) Suyu ve şekerimizi geniş bi tencereye alıyoruz ve kaynamasını bekliyoruz.
3) Şerbetimiz 10 dakika kaynadıktan sonra limonumuzu damlatıyoruz ve altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
4) Kadayıfımızı tepsiye yerleştirmeden önce tepsimize yağ ve şerbet karışımımızı sürüyoruz.
5) Daha sonra kadayıflarımızı yerleştiriyoruz.
6) İnce bir katman  yerleştirdikten sonra cevizimizi serpiyoruz.
7) Bir kat daha kadayıf yerleştirdikten sonra üzerine bastırarak incelmesini sağlıyoruz.
8) Üzerine erittiğimiz tereyağımızı eşit bir şekilde dağıtıyoruz.
9) 180°C önceden ısıtılmış fırınımıza veriyoruz.
10) Üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
11) Kızardıktan sonra fırından çıkarıp Soğuk şerbetimizi üzerine döküyoruz.
12) Şerbeti çekip soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
13) İsteğe göre antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun :)  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder