Takipte Kalın :)

23 Haziran 2018 Cumartesi

TOKAT USULÜ ETLİ NOHUTLU DOLMA



TOKAT USULÜ ETLİ NOHUTLU DOLMA


MALZEMELER:

·         Yarım kilo kadar salamura yaprak
·         Su

İçi:
·         1 kuru soğan
·         2 su bardağı kırık yarma
·         1 tatlı kaşığı domates salçası
·         1 tatlı kaşığı biber salçası
·         1 çay kaşığı nane
·         1 çay kaşığı pul biber
·         Yarım çay kaşığı kimyon
·         1 su bardağı haşlanmış nohut

Tencerenin altına:

·         Kemikli et

Dolma üstü sos:

·         2 adet orta boy soğan
·         1 yemek kaşığı biber salçası
·         1 yemek kaşığı domates salçası
·         Sıvıyağ
·         Nane
·         Pul biber


YAPILIŞI:

1    1.     Öncelikle salamuradan çıkardığımız yaprağı ıslatalım. Tuzunu alması için.
2.       Yaprak ıslanırken içi hazırlayalım.
3.       İnce ince kıydığımız soğanı derin bi tavada sıvıyağ ile kavuralım.
4.       Soğan hafif kavrulduktan sonra kırık yarmayı koyalım.
5.       İçine önceden haşlanmış nohutu koyalım.
6.       Salçaları ve baharatları koyarak hafif kavurup altını kapatalım.
7.        Islanan yaprağımızın içine harctan koyarak saralım.
8.   Derin tencerenin altını yağlayarak kemikli eti koyalım.



9.       Üzerine sardığımız yaprakları koyalım.



10.   En üste koyacağımız sosu hazırlayalım.
11.   Sıvıyağ ile kavurduğumuz soğanın içine salçayı ve baharatları koyarak hafif kavuralım.




12.   Tencerenin en üstüne sosu dökelim.



13.   Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.







         

               AFİYET OLSUN JJ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder