TAVUK SOTE
MALZEMELER
1 Kilo Tavuk göğsü
2 Adet Kırmızı Biber
4 Adet Yeşil Biber
1 Adet Büyük Boy Soğan
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kekik
Yapılışı:
- Soğanlar ince ince doğranıp geniş bir tavada 1 yemek kaşığı sıvıyağ ve tereyağı ile kavrulur.
- Soğanlar kavrulduktan sonra biberler eklenir ve kavurmaya devam edilir.
- Daha sonra İnce ince kıydığımız tavuk göğsü eklenir.
- Tavuklar suyunu çekene kadar pişirilir.
- Tavuklar suyunu çektikten sonra baharatlar eklenir, baharat seçimi sizin damak tadınıza kalmış :)
- Sıcak servis ediniz...
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder