MANTARLI KİŞ
2 kaşık tereyağ
yarım çay bardağı soğuk su
1,5 su bardağı un
tuz
500 gr. mantar
2 adet kuru soğan (piyazlık dogranmış)
1 adet kırmızı biber (doğranmış)
3 adet yeşil biber (doğranmış)
3 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz ve kekik
1 küçük paket krema (200 ml.)
1 su bardağı kaşar rendesi
Yapılışı;
- öncelikle mantarlı harcı hazırlıyoruz.
- Bunun için soğan ve biberleri piyazlık doğrayın, sıvıyağ ile kavurun.
- Iyice yıkanıp incecik doğranmış mantarı ekleyin ve bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.
- Tuz, karabiber ve kekik ekleyip soğumaya bırakın.
- Soğuk tereyağı küçük küçük dilimleyin ve ununu tuzunu ekleyip hızlı bir şekilde yoğurun.
- Yağlı kağıt arasında tart kalıbınızın içine oturtacak büyüklükte açın ve soğuk yağ yağlanmış kalıba yerleştirin. çatalla delikler açın.
- Fazla suyu sızdırılmış harcınızı üzerine krema ekleyip karıştırın ve kalıpdaki hamurun üzerine yayın.
- 180 derece fırında 10-15 dakika kadar pişirin.
- Üzerine rendelenmiş kaşarınızı pay edin ve güzelce kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun. :)
Hayatın Tatlarına tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder