MANTAR DOLMASI
Malzemeler:
Dilediğiniz kadar irice mantarlar
2 orta boy patates
1/2 bardak süt
su
tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
kaşar rendesi
tuz
karabiber
Yapılışı;
- öncelikle patatesleri soyup iri küpler halinde dilimledim.
- Süt ve üzerini kapatacak kadar su ekleyip tüm suyu çekene kadar haşladım.
- Patatesler iyice yumuşadığında kaşar ve tereyağını ekledim ve blendırdan geçirdim.
- tuz ve karabiber ekledim.
- Patatesler haşlanma aşamasında iken mantarlarımı güzelce temizledim ve limonlu suda beklettim.
- Sonra hafif yağlanmış güveç kabına mantarları yıkayıp dizdim tuzladım ve ısınmış fırında yaklaşık 10 dakika pişirdim.
- Sonra fırından alıp içlerine patates püresinden 1 er kaşık koydum ve tekrar fırına sürdüm.
- 10 dakika da püre ile birlikte piştikten sonra üzerine bolca kaşar rendesi koydum ve kaşarler eriyip kızara kadar daha fırınladım.
- Hazırladığım püre mantar sayım içim fazlaydı siz yaparken 1 tane iri patates ile yaparsanız tam olacaktır.
Afiyet Olsun:)
Hayatın Tatlarına tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder