Takipte Kalın :)

23 Haziran 2018 Cumartesi

GÜL TATLISI




GÜL TATLISI


Malzemeler:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı fındıkyağı
1 çay bardağı erimiş margarin
1/2 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
un
Şerbeti için;
3,5 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su

 Yapılışı;

  1. Tüm malzemeler iyice karıştırılır ve ele yapışmayacak bir hamur kıvamına gelene kadar un eklenir. 15-20 dakika kadar hamuru dinlendirdikten sonra hamuru bezelere bölün ve her bir bezeyi yarım santim kalınlığında açıp çay bardağı ile daireler kesin. 
  2. Üç daireyi yarıları kapacak şekilde üst üste koyun ve sarın. 
  3. Tam ortadan ikiye kesin ve gülleriniz hazır. 
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin. 
  5. Aslında bu tatlının şerbeti önce hazırlanıyormuş ve fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet sıcak tatlıya dökülürmüş ama ben çoğunlukla güllerimi öceden hazırlar ve misafirlerime ikram edeceğim zaman sıcak şerbeti soğuk güllere dökerim.


Afiyet Olsun:)




Hayatın Tatlarına tarifi için teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder