LAHANALI PİLAV
Malzemeler:
- Orta boy bir lahananın yarısı
- 1 bardak pirinç
- 1 büyük kurusoğan
- 4 kaşık sıvıyağ
- Kuşüzümü
- Karabiber
- Tuz
- Tarçın
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Dolmalık fıstık
- Maydanoz
- Taze nane
- Dereotu
Yapılışı;
- Önce lahana ince ince kıyılır ve sıcak tuzlu suda haşlanır.
- Kuru soğan yemeklik doğranır ve sıvıyağ ile tencerede kavrulur, şeker eklenir.
- Bol suda iyice yıkanmış pirinç de eklenir.
- Kavurmaya devam edilir.
- Kuş üzümü ve diğer tüm baharatlar eklenir.
- Pirinç şeffalaşmaya başlayınca haşlanmış süzülmüş lahana eklenip iyice karıştırılır.
- Yeşillikler incecik kıyılır ve üzerine eklenir.
- En son 1,5-2 su bardağı kadar sıcak su konur ve kapağı kapatılır.
- Pirinçler piştikten sonra altı kapatılıp dinlenmeye bırakılır.
- Servise hazır.
AFİYET OLSUN
Hayatın tatlarına tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder