Takipte Kalın :)

27 Haziran 2018 Çarşamba

LAHANALI PİLAV







LAHANALI PİLAV





Malzemeler:

  • Orta boy bir lahananın yarısı
  • 1 bardak pirinç
  • 1 büyük kurusoğan
  • 4 kaşık sıvıyağ
  • Kuşüzümü
  • Karabiber
  • Tuz
  • Tarçın
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Dolmalık fıstık
  • Maydanoz
  • Taze nane
  • Dereotu


Yapılışı;

  • Önce lahana ince ince kıyılır ve sıcak tuzlu suda haşlanır.
  • Kuru soğan yemeklik doğranır ve sıvıyağ ile tencerede kavrulur, şeker eklenir.
  •  Bol suda iyice yıkanmış pirinç de eklenir.
  • Kavurmaya devam edilir.
  • Kuş üzümü ve diğer tüm baharatlar eklenir.
  • Pirinç şeffalaşmaya başlayınca haşlanmış süzülmüş lahana eklenip iyice karıştırılır.
  • Yeşillikler incecik kıyılır ve üzerine eklenir.
  • En son 1,5-2 su bardağı kadar sıcak su konur ve kapağı kapatılır.
  • Pirinçler piştikten sonra altı kapatılıp dinlenmeye bırakılır.
  • Servise hazır.


AFİYET OLSUN





Hayatın tatlarına tarifi için teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder