Takipte Kalın :)

23 Haziran 2018 Cumartesi

TÜRK USULÜ SUŞİ











TÜRK USULÜ SUŞİ



MALZEMELER:

  • 2 adet salatalık
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 nori (yosun yaprağı)
  • Bambu ( Amerikan servisi)( yosunu sarmak için)
  • 160 gr ton balığı
  •  (İsteğe bağlı), kornişon turşu, kırmızılâhana
  •  Havuç
  • Mayonez
  • Susam
  • Çörekotu
  • Sumak


Sosu için:

  • Soya sosu
  • Limon
  • İsteğe göre acı biber 


YAPILIŞI:

  1. Öncelikle iç harcını hazırlayalım.
  2. Pirinci 1,5 su bardağı su koyarak haşlayalım.( diriliği kalmayana kadar )
  3. Ayrı bi kapta sirkenin içerisine tuz ve şekeri koyarak eritelim. ( varsa pirinç sirkesi kullanalım)
  4. Haşlandıktan sonra pirinci bi kaba alalım.
  5. Sirkeli harcı pirincin üzerine dökelim ve karıştıralım.
  6. Pirincin ağzını kapatıp hafif ılıyana kadar dinlendirelim.
  7. Salatalık ve kornişon turşusunun iç kısımlarını ayıracak şekilde ince çubuk şeklinde doğrayalım.
  8. Havuçları ve kırmızılâhanayı da aynı şekilde doğrayalım.
  9. Ton balığının yağını süzdürüp bi kaba alalım.
  10. Noriyi bambunun üzerine serelim.
  11. Bambunun üzerine streç film serelim, yapışmaması için.
  12. Pirincleri sererken elimize yapışmaması için yanımıza bi kase su alıp ıslatalım.
  13. Bu işlemi her pirinci aldığımızda yapalım.
  14. Pirinçleri norinin üzerini kapatacak şekilde ince bi katman halinde elimizle serelim.
  15. İçerisine mayonez, ton balığı ve ince ince doğradığımız malzemeleri koyalım.
  16. Sıkıca saralım. ( pirinci serdikten sonra ters çevirip de uygulayabilirsiniz ben öyle sardım)
  17. Sarma işlemi bittikten sonra keskin bıçağı ıslatarak suşimizi keselim.
  18.  Her kesmede bıçağı ıslatalım.
  19. Eğer pirinci dışarı sarmışsak doğrama tahtasının üzerine aldığımız susam çörek otu karışımını ya da sumağı üzerine sürebiliriz.
  20. Servis tabağına alalım.
  21. Hazırladığımız sosa batırarak yiyebilirsiniz.





AFİYET OLSUN JJ


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder