
ÇİKOLATA DOLGULU KURABİYE
Malzemeler:
200 gr tereyağı (ben becel kullandım)
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
3 su bardağı un (200 mllik)
İçine:
100 ml ( yarım su bardağı) sıvı krema
120 gr bitter çikolata
Yapılışı: ,
- Öncelikle sıvı kremayı küçük bir cezvede ısıtalım.
- Kaynama noktasına gelmeden hemen önce kapatıp küçük parçalara ayrılmış çikolataları ilave edip karıştıralım.
- Çikolata kremanın içinde iyice eriyince soğumaya bırakalım.
- 3-4 saat önce yapıp buzdolabında soğutursanız çikolatalı kremanız sertleşecek ve çalışmanız daha kolaylaşacaktır.
- Kurabiye hamurunu hazırlamak için oda ısısında yumuşamış tereyağı ile şekeri mikserle iyice çırpın.
- Yumurta sarısı ve vanilyayı ilave ederek çırpmaya devam edin.
- Unu ilave edip elinizle yoğurun.
- Yalnız bu aşamada unu azar azar ilave etmenizi öneririm.
- İki su bardağı unu koyduktan sonra hamurun kıvamına bakın.
- Elinizi kurtaramıyorsanız un ilave etmeye devam edin.
- Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edince un eklemeyi kesin.
- Hamurunuzu strech filme sarın ya da buzdolabı poşetine koyarak buzdolabına kaldırın.
- Buzdolabında yarım saat dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın
- . Parmağınızla oyarak (içli köfte gibi) içine bir tatlı kaşığı çikolata kremasından koyup hamuru toparlayarak kapatın ve hafifçe üzerine bastırın.
- Ben bıçakla hafifçe bastırarak kesikler attım desen vermek için.
- Fırın kağıdı serilmiş tepsiye kurabiyelerinizi dizin ve 180 derecede ısıtılmış fırına koyarak pişirin.
- Yaklaşık 15-20 dakika sürüyor kurabiyelerin pişmesi.
- Kurabiyelerinizi hafifçe kaldırarak altına bakın eğer kızarmışsa pişmiş demektir.
- Dilerseniz üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Afiyet Olsun:)
Hayatın Tatlarına tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder