İNCİR TATLISI
MALZEMELER:
- Yarım kilo kuru incir
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
YAPILIŞI:
- İncirleri yıkayarak bütün şekilde kesmeden ılık sütte bi süre bekletelim.
- Yumuşadıktan sonra içlerini oyalım.
- Oyulan yere iç malzemeleri koyalım.
- Malzemeleri koyduktan sonra delik kısmı iyice kapatalım.
- Tencereye dizelim.
- Ayrı bir kapta şeker vu suyu karıştırarak ısıtalım.
- Tenceredeki incirlerin üzerlerine dökelim.
- 20-25 dakika kaynatalım.
- Soğuduktan sonra sosu ile birlikte servis edebilirsiniz.
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN J J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder