Takipte Kalın :)

27 Haziran 2018 Çarşamba

İNCİR TATLISI






İNCİR TATLISI



MALZEMELER:

  • Yarım kilo kuru incir
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı su

İç malzemesi:
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın


YAPILIŞI:

  1. İncirleri yıkayarak bütün şekilde kesmeden ılık sütte bi süre bekletelim.
  2. Yumuşadıktan sonra içlerini oyalım.
  3. Oyulan yere iç malzemeleri koyalım.
  4. Malzemeleri koyduktan sonra delik kısmı iyice kapatalım.
  5. Tencereye dizelim.
  6. Ayrı bir kapta şeker vu suyu karıştırarak ısıtalım.
  7. Tenceredeki incirlerin üzerlerine dökelim.
  8. 20-25 dakika kaynatalım.
  9. Soğuduktan sonra sosu ile birlikte servis edebilirsiniz.
  10. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.




AFİYET OLSUN J J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder