EVDE KARIŞIK PİZZA
MALZEMELER:
Hamuru için:
- 5 Su bardağı un
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı kuru maya
- 2 su bardağı ılık su
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı mısır unu( Tepsinin altına)
Üzeri için:
- Kaşar peyniri
- Sucuk
- Mantar
- Mısır
- Zeytin
- Yeşilbiber
Sosu:
- 2 su bardağı domates sosu ( Veya sulandırılmış 4 yemek kaşığı salça)
- Kekik
- Fesleğen
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 diş sarımsak
YAPILIŞI:
- Hamur için hazırladığımız malzemeleri yoğurma kabına alınır.( mısır unu hariç)
- Yumuşak bir hamur elde edilir.
- Üzeri kapatılıp 30 dakika mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamur iki eşit parçaya ayrılır. Tepsi büyüklüğünde açılır.( iki tepsi çıkıyor)
- Tepsinin altına mısır unu serpilir ve üzerine hamur serilir. ( fazla kabarmaması için çatalla delinir.)
- Önceden ısıtılmış 200’C lik fırına verilir.
- Hamur pişerken sos hazırlanır.
- Yarı pişmiş hamur fırından alınarak salçalı sos dökülür.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve bütün malzemeler konulur.
- Yaklaşık 20 dakika pişirilir.
- Kenarları kızarınca çıkarılır.
AFİYET OLSUN JJ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder