Takipte Kalın :)

23 Haziran 2018 Cumartesi

İNEGÖL KÖFTE





İNEGÖL KÖFTE

Malzemeler :
1 kilo kıyma
1 yemek kaşığı limon suyu
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 orta boy kuru soğan rendelenmiş
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı ekmek içi ( kurutulup blenderdan geçirilmiş)
2 tatlı kaşığı karbonat (küçük paketlerden 2 adet)


Yapılışı;

  1.  kıymayı, ekmek içini, su ve tuzu iyice yoğurun ve ağzını kapatıp Bu şekilde tam 24 saat buzdolabında bekletin. 
  2. Ertesi gün harcın içerisine rendelenmiş soğanı ve bir çay bardağının içerisinde limon suyu ile köpürttüğünüz karbonatı ekleyin. 
  3. Bu şekilde biraz yoğrurun ve minik tombiş şekiller verip tekrar dolaba kaldırın ve yaklaşık yarım gün daha dinlendirip (ben bu aşamada fazla olan kısmını buzluğa kaldırdım) öyle pişirin. 
  4. Pişirmek için yağ kullanmayın yağsız tavada yada mangalda iyice pişirin. 




Afiyet olsun :)



Hayatın Tatlarına tarifi için teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder