
İNEGÖL KÖFTE
Malzemeler :
1 kilo kıyma
1 yemek kaşığı limon suyu
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 orta boy kuru soğan rendelenmiş
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı ekmek içi ( kurutulup blenderdan geçirilmiş)
2 tatlı kaşığı karbonat (küçük paketlerden 2 adet)
Yapılışı;
- kıymayı, ekmek içini, su ve tuzu iyice yoğurun ve ağzını kapatıp Bu şekilde tam 24 saat buzdolabında bekletin.
- Ertesi gün harcın içerisine rendelenmiş soğanı ve bir çay bardağının içerisinde limon suyu ile köpürttüğünüz karbonatı ekleyin.
- Bu şekilde biraz yoğrurun ve minik tombiş şekiller verip tekrar dolaba kaldırın ve yaklaşık yarım gün daha dinlendirip (ben bu aşamada fazla olan kısmını buzluğa kaldırdım) öyle pişirin.
- Pişirmek için yağ kullanmayın yağsız tavada yada mangalda iyice pişirin.
Afiyet olsun :)
Hayatın Tatlarına tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder