YAZ PASTASI
MALZEMELER:
Pandispanya için:
- 5 Yumurta
- 1 Su bardağı toz şeker
- ½ Çay bardağı su
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- 2 Yemek kaşığı nişasta
Kreması için:
- 2,5 Su bardağı süt
- ½ Çay bardağı toz şeker
- 1 Çay bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 Çorba kaşığı tereyağı
Üzeri için:
- 1 Paket krem şanti
Süslemesi için:
- Üzüm
- Top çikolata
- Şeftali
- Damla çikolata
YAPILIŞI:
- Öncelikle pandispanyayı yaparak başlayalım.
- Yumurtanın sarısını ve beyazını ayıralım.
- Beyazına yarım çay kaşığı tuz atalım ve kar haline gelene kadar çırpalım.
- Sarısına şeker ekleyip şeker eriyene kadar çırpalım.
- Kalan malzemeleri yumurta sarısının üzerine ekleyip iyice karıştıralım.
- Beyazını da üzerine dökelim ve spatula ile söndürmeden iyice karıştıralım.
- Kek kalıbına dökelim.
- 160’C fırında içi dışı pişene kadar pişirelim. ( Kürdanla bakabilirsiniz içinin pişip pişmediğine)
- Fırından çıkardığımız kek soğurken Kremamızı yapalım.
- Vanilya ve tereyağı hariç bütün malzemeleri derin bi tencereye koyarak kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra vanilya ve tereyağı koyarak bi taşım daha kaynatalım.
- Ocağın altını kapatarak hafif dinlenmeye bırakalım.
- Kekimiz soğuduktan sonra kalıptan çıkararak bi bıçak yardımıyla ikiye yada üçe keselim.
- Keki süt yada meyve suyu ile ıslatabilirsiniz.
- Arasına kremayı sürelim.
- İçine damla çikolatası yada istediğiniz meyvelerden katabilirsiniz.
- Tarife göre hazırladığımız kremşantiyi en üstüne sürüp dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
- Nefis bir yaz pastası…
AFİYET OLSUN JJ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder