Takipte Kalın :)

23 Haziran 2018 Cumartesi

KAYISI REÇELİ





KAYISI REÇELİ



MALZEMELER:

  • 1 kg kayısı
  • 1 kg şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu



YAPILIŞI:


  1. Kayısıları yıkayıp ikiye bölelim.
  2. Çekirdekleri tatlı ise kırıp içini ayıralım.
  3. Kayısıları tencereye alıp üzerine şekeri dökelim.
  4. Çekirdek içlerini de içine koyalım.
  5. Bir gece bekletelim.
  6. Daha sonra yaklaşık 40 dakika boyunca kaynatalım.
  7. Ocaktan almadan limon tuzunu atalım.
  8. Koyu reçel seviyorsanız biraz daha fazla kaynatabilirsiniz.
  9. Ocaktan aldığımız reçelleri sıcakken kavanoza doldurup ağzını sıkıca kapatalım.
  10. Hemen yemek isteyenler soğuduktan sonra tüketebilirler.






AFİYET OLSUN J J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder