KAYISI REÇELİ
MALZEMELER:
- 1 kg kayısı
- 1 kg şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu
YAPILIŞI:
- Kayısıları yıkayıp ikiye bölelim.
- Çekirdekleri tatlı ise kırıp içini ayıralım.
- Kayısıları tencereye alıp üzerine şekeri dökelim.
- Çekirdek içlerini de içine koyalım.
- Bir gece bekletelim.
- Daha sonra yaklaşık 40 dakika boyunca kaynatalım.
- Ocaktan almadan limon tuzunu atalım.
- Koyu reçel seviyorsanız biraz daha fazla kaynatabilirsiniz.
- Ocaktan aldığımız reçelleri sıcakken kavanoza doldurup ağzını sıkıca kapatalım.
- Hemen yemek isteyenler soğuduktan sonra tüketebilirler.
AFİYET OLSUN J J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder