Takipte Kalın :)

23 Haziran 2018 Cumartesi

KARNIYARIK



KARNIYARIK

MALZEMELER

12 Adet büyük boy patlıcan

İç harcı:

4 Adet orta boy soğan
5 Diş sarımsak
500 gr kıyma
3 Adet yeşil biber
1 Adet kırmızı biber
1 Yemek kaşığı sıvıyağ
2 Su bardağı domates sosu
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
Pulbiber
Kimyon

Sosu:

1 yemek kaşığı salça
1 Yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
Tuz
Karabiber


YAPILIŞI:
  1. Patlıcanları çizgili soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu suda bekletin.
  2. İyice yıkadıktan sonra havlu kağıt ile kurulayıp kızgın yağda kızartın.
  3. Daha sonra tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı ekleyerek bir müddet daha kavurun ve biberleri, domates sosunu, salçaları,  tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın.
  4. Üzerine bir çay bardağı su ekleyerek 5 dk kaynatın.
  5. Tepsiye yerleştirdiğiniz patlıcanların ortalarını açarak hazırladığımız harcımızdan eşit bir şekilde dağıtalım.
  6. Salça, sıvıyağ, ılık su ve baharatlardan bir sos hazırlayalım.
  7. Kenarlarına hazırladığımız sosu dökelim.
  8. 180C önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.


Afiyet Olsun :) 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder