MALZEMELER
12 Adet büyük boy patlıcan
İç harcı:
4 Adet orta boy soğan
5 Diş sarımsak
500 gr kıyma
3 Adet yeşil biber
1 Adet kırmızı biber
1 Yemek kaşığı sıvıyağ
2 Su bardağı domates sosu
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
Pulbiber
Kimyon
Sosu:
1 yemek kaşığı salça
1 Yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI:
- Patlıcanları çizgili soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu suda bekletin.
- İyice yıkadıktan sonra havlu kağıt ile kurulayıp kızgın yağda kızartın.
- Daha sonra tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı ekleyerek bir müddet daha kavurun ve biberleri, domates sosunu, salçaları, tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın.
- Üzerine bir çay bardağı su ekleyerek 5 dk kaynatın.
- Tepsiye yerleştirdiğiniz patlıcanların ortalarını açarak hazırladığımız harcımızdan eşit bir şekilde dağıtalım.
- Salça, sıvıyağ, ılık su ve baharatlardan bir sos hazırlayalım.
- Kenarlarına hazırladığımız sosu dökelim.
- 180C önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder