KABAK DİZME
Malzemeler:
- 3 adet kabak
- 300 gram kıyma (resimden de anlaşılacağı üzre köfte harcı yetmedi benim harcımda 250 gr vardı)
- 2 dilim bayat ekmek
- 1 büyük kuru soğan (rendeledim)
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
Üzerine Sos;
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
- 1 kaşık salça
- 1 çay bardağı ılık su
Yapılışı;
Kabakları ince ince yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dilimleyin üzerine tuz ve 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyup harmanlayın ve kızgın fırında 15 dakika kadar pişirin.
Bu arada köfte harcınızı hazırlayın ve vaktiniz varsa bir süre dinlendirin.
Dizmeyi yapacağınız kaba bir kabak, bir misket büyüklüğü kadar köfteyi malzemeler bitene sırayla dizmeye devam edin.
İşlem bittiğinde 200 derece ısınmış fırında üzerine sos yapıp dökerek önceden ısınmış fırında pişirin.

AFİYET OLSUN
Hayatın tatlarına tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder