Takipte Kalın :)

27 Haziran 2018 Çarşamba

KARNABAHAR ÇORBASI





KARNABAHAR ÇORBASI


Malzemeler:



  • 1 adet küçük karnabahar
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 Su bardağı süt
  • 4 Su bardağı kaynar su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Dereotu
  • Et Bulyon


Yapılışı:

Karnabahar parçalara ayrılır ve bol suda haşlanır.

Un tereyağı ile kavrulur.

Hafif kokusu çıktıktan sonra süt yavaş yavaş eklenir topaklamaması için.

Su, et bulyon ve tuz eklenir.

Bu arada sürekli karıştırıyoruz.

 Haşlanmış karnıbahar da eklenir ve blenderdan iyice bir geçirilir.

Üzerine bol karabiber karıştırmaya devam edin kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha ocakta kısık ateşle kalsın ve dereotu ile servis yapın.

 Enfes  çorbamız hazır sıcak içmenizi tavsiye ederim.


Afiyet olsun 



Hayatın tatlarına tarifi için teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder