KARNABAHAR ÇORBASI
Malzemeler:
- 1 adet küçük karnabahar
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 Su bardağı süt
- 4 Su bardağı kaynar su
- Tuz
- Karabiber
- Dereotu
- Et Bulyon
Yapılışı:
Karnabahar parçalara ayrılır ve bol suda haşlanır.
Un tereyağı ile kavrulur.
Hafif kokusu çıktıktan sonra süt yavaş yavaş eklenir topaklamaması için.
Su, et bulyon ve tuz eklenir.
Bu arada sürekli karıştırıyoruz.
Haşlanmış karnıbahar da eklenir ve blenderdan iyice bir geçirilir.
Üzerine bol karabiber karıştırmaya devam edin kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha ocakta kısık ateşle kalsın ve dereotu ile servis yapın.
Enfes çorbamız hazır sıcak içmenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun
Hayatın tatlarına tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder