SAKSI KEBABI
-4 adet bostan patlıcan
-1/2 kg dana kuşbaşı
-3 adet domates
-3 adet yeşil biber
-zeytinyağı
-tuz,karabiber,pul biber
Üzeri İçin:
-1 çorba kaşığı salça
-1 su bardağı su
-domates
-biber
Kızartmak İçin: Sıvıyağ
Hazırlanışı:
- Patlıcanları alacalı soyup enine ortadan ikiye kesip içlerini oyup kızgın yağda kızartın...
- Etleri tencereye koyup suyu çekene kadar pişirin...
- Biberleri küp küp doğrayıp domateslerin kabuklarını soyup onlarıda küp,küp doğrayın..
- Suyunu çeken etlere zeytin yağı ile beraber doğranmış sebzeleri ekleyip iyice kavurup baharatları ilave edip karıştırın ve ocaktan alın...
- Kızarmış patlıcanların içlerini kuşbaşılı harç ile doldurup tepsiye yerleştirip üzerlerine dilimlenmiş domates ve biber koyun...
- Salçayı su ile karıştırıp kebapların üzerlerine gezdirip fırına koyup 180derecede suyunu çekene kadar pişirip sıcak olarak servis yapın...
Afiyet Olsun:)
Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder