Takipte Kalın :)

25 Haziran 2018 Pazartesi

SAKSI KEBABI







SAKSI KEBABI

Malzemeler:

-4 adet bostan patlıcan
-1/2 kg dana kuşbaşı
-3 adet domates
-3 adet yeşil biber
-zeytinyağı
-tuz,karabiber,pul biber

Üzeri İçin:

-1 çorba kaşığı salça
-1 su bardağı su
-domates
-biber

Kızartmak İçin: Sıvıyağ

Hazırlanışı:



  1. Patlıcanları alacalı soyup enine ortadan ikiye kesip içlerini oyup kızgın yağda kızartın...
  2. Etleri tencereye koyup suyu çekene kadar pişirin...
  3. Biberleri küp küp doğrayıp domateslerin kabuklarını soyup onlarıda küp,küp doğrayın..
  4. Suyunu çeken etlere zeytin yağı ile beraber doğranmış sebzeleri ekleyip iyice kavurup baharatları ilave edip karıştırın ve ocaktan alın...
  5. Kızarmış patlıcanların içlerini kuşbaşılı harç ile doldurup tepsiye yerleştirip üzerlerine dilimlenmiş domates ve biber koyun...
  6. Salçayı su ile karıştırıp kebapların üzerlerine gezdirip fırına koyup 180derecede suyunu çekene kadar pişirip sıcak olarak servis yapın...






Afiyet Olsun:)




Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder