Takipte Kalın :)

24 Haziran 2018 Pazar

ELMALI TART





ELMALI TART 



MALZEMELER

Hamuru:
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 200 gram margarin
  • 1 paket kabartma tozu, vanilya




İç harcı:

  • 4 adet rendelenmiş elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Üzerine pudra şekeri



YAPILIŞI:


  1. Rendelenmiş elmaları toz şeker ve tarçınla elma suyunu çekene kadar 10 dakika kavuralım.
  2. Ayrı bir kapta yumurta ve pudra şekerini karıştıralım. Oda sıcaklığındaki yoğurdu ve margarini,  vanilyayı, unu ve kabartma tozunu ekleyelim.
  3. Hamuru hazırladıktan sonra 15 dakika buzdolabında bekletelim.
  4. Hamurun ¼ ünü bir kenara ayıralım. Kalan kısmı da 1-2 cm kalınlığında açalım.
  5. Hamuru tepsiye döşeyelim ve harcı içine yayalım.
  6. Ayrılan hamuru şeritler halinde keselim ve tepsiye kafes görünümü olacak şekilde dizelim.
  7. 180 derece fırında 35 dakika pişirelim.
  8. Ilıdıktan sonra pudra şekerini üzerine serpin.




AFİYET OLSUN JJ


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder