ELMALI TART
MALZEMELER
Hamuru:
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 200 gram margarin
- 1 paket kabartma tozu, vanilya
İç harcı:
- 4 adet rendelenmiş elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- Üzerine pudra şekeri
YAPILIŞI:
- Rendelenmiş elmaları toz şeker ve tarçınla elma suyunu çekene kadar 10 dakika kavuralım.
- Ayrı bir kapta yumurta ve pudra şekerini karıştıralım. Oda sıcaklığındaki yoğurdu ve margarini, vanilyayı, unu ve kabartma tozunu ekleyelim.
- Hamuru hazırladıktan sonra 15 dakika buzdolabında bekletelim.
- Hamurun ¼ ünü bir kenara ayıralım. Kalan kısmı da 1-2 cm kalınlığında açalım.
- Hamuru tepsiye döşeyelim ve harcı içine yayalım.
- Ayrılan hamuru şeritler halinde keselim ve tepsiye kafes görünümü olacak şekilde dizelim.
- 180 derece fırında 35 dakika pişirelim.
- Ilıdıktan sonra pudra şekerini üzerine serpin.
AFİYET OLSUN JJ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder