Takipte Kalın :)

23 Haziran 2018 Cumartesi

ÇÖREK OTLU SUSAMLI TUZLU KURABİYE








ÇÖREK OTLU SUSAMLI TUZLU KURABİYE


  • ·         2 Yumurta 1inin sarısı üstüne sürülecek
  • ·         1 yemek kaşık yoğurt
  • ·         1 tatlı kaşığı sirke
  • ·         1 tatlı kaşığı şeker
  • ·         1 tatlı kaşığı mahlep
  • ·         1 tatlı kaşığı tuz
  • ·         1 kabartma tozu
  • ·         1 paket margarin
  • ·         Aldığı kadar un



YAPILIŞI:

  1. Oda sıcaklığında ısınmış margarini karıştırma kabına alalım.
  2. Margarin krema kıvamına gelene kadar yoğuralım.
  3. Üzerine yoğurdu sirkeyi ve yumurtayı koyup yoğurmaya devam edelim.
  4. Daha sonra şekeri,  mahlebi,  tuzu ve kabartma tozunu katalım.
  5. En son yavaş yavaş unu katalım.
  6. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un katalım ve yoğuralım.
  7. Çok katı bir kıvamda olmasın.
  8.  Kıvama gelen hamura şekil vererek altına yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim.
  9. Üzerine yumurta sarısı sürelim ve isteğe bağlı susam yada çörek otu atalım.
  10. 180’C fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.




AFİYET OLSUN J J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder