ÇÖREK OTLU SUSAMLI TUZLU KURABİYE
- · 2 Yumurta 1inin sarısı üstüne sürülecek
- · 1 yemek kaşık yoğurt
- · 1 tatlı kaşığı sirke
- · 1 tatlı kaşığı şeker
- · 1 tatlı kaşığı mahlep
- · 1 tatlı kaşığı tuz
- · 1 kabartma tozu
- · 1 paket margarin
- · Aldığı kadar un
YAPILIŞI:
- Oda sıcaklığında ısınmış margarini karıştırma kabına alalım.
- Margarin krema kıvamına gelene kadar yoğuralım.
- Üzerine yoğurdu sirkeyi ve yumurtayı koyup yoğurmaya devam edelim.
- Daha sonra şekeri, mahlebi, tuzu ve kabartma tozunu katalım.
- En son yavaş yavaş unu katalım.
- Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un katalım ve yoğuralım.
- Çok katı bir kıvamda olmasın.
- Kıvama gelen hamura şekil vererek altına yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim ve isteğe bağlı susam yada çörek otu atalım.
- 180’C fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN J J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder