
SARMAL ÇÖREKLER
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 kahve fincanı fındıkyağı
1 çay kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı şeker
1 paket instant maya
125 gram oda sıcaklığında tereyağ
1 yumurta sarısı
un
Yapılışı;
- Ilık süt, sıvıyağ, mahlep, tuz, tozşeker ve mayayı yoğurma kabına alın ve yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar un ekleyerek yoğurun.
- Üzerini kapatın ve ılık bir ortamda (ben çabuk mayalansın diye biraz fırını ısıtıp içine koydum) hamur iki misli kabarana kadar bekleyin.
- Hamuru 10 eşit parçaya ayırın ve her birini pasta tabağı büyüklüğünde açın.
- Tereyağını da 10 parçaya bölün ve açtığınız hamurdan birini düz bir zemine alın üzerine tereyağ sürüp ikinci hamuru koyun ve onun üzerinide yağlayın tüm hamurlara aynı işlemi yapın.
- Hamuru bu şekilde 15 dakika dinlendirin.
- Ardından tek parça ve ince olacak şekilde hamuru açın.
- Rulo yapın ve 1 parmak genişliğinde kesin. (Adetler hamuru ne kadar ince açtığınızla doğru orantılı olarak artacaktır ben aceleyle kalın açtım ve 18 tane çıktı ancak tarifte 25 adet yazıyordu. )
- Kestiğiniz hamurun dışta kalan açılabilecek ucuna işaret parmağınızla bastırın ve mezura gibi açın.
- Aynı parmağınıza yeniden sarın ve parmağınızı içinden çekin ve uçta kalan kısmı parmağınızı çıkardığınız oyuğa bastırın.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden 200 derece de ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun.:)
Hayatın Tatlarına tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder