Takipte Kalın :)

23 Haziran 2018 Cumartesi

SARMAL ÇÖREKLER






SARMAL ÇÖREKLER

Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 kahve fincanı fındıkyağı
1 çay kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı şeker
1 paket instant maya
125 gram oda sıcaklığında tereyağ
1 yumurta sarısı
un

Yapılışı;


  1. Ilık süt, sıvıyağ, mahlep, tuz, tozşeker ve mayayı yoğurma kabına alın ve yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar un ekleyerek yoğurun.
  2.  Üzerini kapatın ve ılık bir ortamda (ben çabuk mayalansın diye biraz fırını ısıtıp içine koydum) hamur iki misli kabarana kadar bekleyin. 
  3. Hamuru 10 eşit parçaya ayırın ve her birini pasta tabağı büyüklüğünde açın. 
  4. Tereyağını da 10 parçaya bölün ve açtığınız hamurdan birini düz bir zemine alın üzerine tereyağ sürüp ikinci hamuru koyun ve onun üzerinide yağlayın tüm hamurlara aynı işlemi yapın. 
  5. Hamuru bu şekilde 15 dakika dinlendirin.
  6.  Ardından tek parça ve ince  olacak şekilde hamuru açın. 
  7. Rulo yapın ve 1 parmak genişliğinde kesin. (Adetler hamuru ne kadar ince açtığınızla doğru orantılı olarak artacaktır ben aceleyle kalın açtım ve 18 tane çıktı ancak tarifte 25 adet yazıyordu. ) 
  8. Kestiğiniz hamurun dışta kalan açılabilecek ucuna işaret parmağınızla bastırın ve mezura gibi açın. 
  9. Aynı parmağınıza yeniden sarın ve parmağınızı içinden çekin ve uçta kalan kısmı parmağınızı çıkardığınız oyuğa bastırın. 
  10. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden 200 derece de ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 



Afiyet Olsun.:)





Hayatın Tatlarına tarifi için teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder