FIRINDA BEŞAMEL SOSLU MANTARLI PATATES
MALZEMELER:
- 6 Adet orta boy patates
- ½ kilo kıyma
- 3 adet orta boy soğan
- ½ kilo mantar
- 1 yemek kaşığı salça
- ½ çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Yarım demet maydanoz
Beşamel sos:
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- Karabiber
- Tuz
Üzeri:
- Rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI:
- Soğanları ince ince kıyıp sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavuralım.
- Kıymayı ekleyip soğanlarla beraber kavuralım.
- Salçasını ekleyelim.
- Mantarları temizleyip doğradıktan sonra kıymalı harcın içine dökelim ve kavuralım.
- Maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyip ocağın altını kapatalım.
- Patatesleri soyup orta kalınlıkta dilimleyelim.
- Fırın tepsisini yağlayıp bir sıra patates dizelim.
- Üzerine kıymalı harcı dökelim ve 1 çay bardağı sıcak suyu ilave edelim.
- Tepsinin üzerini folyo ile kapatıp 200’c fırında yarım saat 40 dakika pişirelim.
- Bu sırada beşamel sosu hazırlayalım.
- Derin bir tavada tereyağı eritelim ve içine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Yavaş yavaş sütü ekleyelim .
- Tuzunu da ekleyip hızlıca karıştıralım.
- 2 dakika kaynatıp ocaktan alalım.
- Fırından aldığımız patatesin üzerine beşamel sosunu dökelim.
- 15 dakika pişirelim.
- En son kaşar peynirini serpip kaşarlar kızarana kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN JJ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder