Takipte Kalın :)

26 Haziran 2018 Salı

FIRINDA BEŞAMEL SOSLU MANTARLI PATATES



FIRINDA BEŞAMEL SOSLU MANTARLI PATATES 




MALZEMELER:
  • 6 Adet orta boy patates
  • ½ kilo kıyma
  • 3 adet orta boy soğan
  • ½ kilo mantar
  • 1 yemek kaşığı salça
  • ½ çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Yarım demet maydanoz


Beşamel sos:
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Karabiber
  • Tuz


Üzeri:
  • Rendelenmiş kaşar peyniri


YAPILIŞI:

  1. Soğanları ince ince kıyıp sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavuralım.
  2. Kıymayı ekleyip soğanlarla beraber kavuralım.
  3. Salçasını ekleyelim.
  4. Mantarları temizleyip doğradıktan sonra kıymalı harcın içine dökelim ve kavuralım.
  5. Maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyip ocağın altını kapatalım.
  6. Patatesleri soyup orta kalınlıkta dilimleyelim.
  7. Fırın tepsisini yağlayıp bir sıra patates dizelim.
  8. Üzerine kıymalı harcı dökelim ve 1 çay bardağı sıcak suyu ilave edelim.
  9. Tepsinin üzerini folyo ile kapatıp 200’c fırında yarım saat 40 dakika pişirelim.
  10. Bu sırada beşamel sosu hazırlayalım.
  11. Derin bir tavada tereyağı eritelim ve içine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  12. Yavaş yavaş sütü ekleyelim .
  13. Tuzunu da ekleyip hızlıca karıştıralım.
  14. 2 dakika kaynatıp ocaktan alalım.
  15. Fırından aldığımız patatesin üzerine beşamel sosunu dökelim.
  16. 15 dakika pişirelim.
  17. En son kaşar peynirini serpip kaşarlar kızarana kadar pişirelim.





AFİYET OLSUN JJ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder