Takipte Kalın :)

26 Haziran 2018 Salı

KAYSERİ KETESİ





KAYSERİ KETESİ

Malzemeler:

-2 su bardağı süt
-1 su bardağı ılık su
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 paket toz maya
-2 çorba kaşığı tozşeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un

İçi İçin:
-2 su bardağı un
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin: 2 adet yumurta sarısı ,çörek otu


Hazırlanışı:

  1. Hamur için derin bir kap içerisine bütün malzemeleri koyup ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıp üzeri örtülü şekilde 45dk bekletin...
  2. İç için küçük bir tencerenin içerisine sıvıyağ koyup kızdırıp unu ekleyip pembeleşene kadar kavurup tuzunu ilave edip ocaktan alıp soğumaya bırakın...
  3. Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp düz zemin üzerinde elinizle yayvanlaştırıp üzerilerine 1 tatlı kaşığı unlu harçtan koyup hamurun ağzını kapatın ve elinizle üzerilerine bastırarak şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerilerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirin ve birer tane çatal batırıp 20 dk tepside bekletip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında Üzerleri kızarana kadar pişirip arzuya göre sıcak yada soğuk servis yapın...




Afiyet Olsun😊😊




Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder