Takipte Kalın :)

27 Haziran 2018 Çarşamba

ARABAŞI





ARABAŞI

MALZEMELER:

Çorbası için:
  • Kemikli tavuk
  • 10 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı kavrulmuş un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tere yağı
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz

Hamuru için:
  • 1 litre su
  • 10 yemek kaşığı un
  • Tuz




YAPILIŞI:

  1. Öncelikle hamuru yapıp beklemeye bırakalım.
  2. 3 su bardağı suyu kaynamaya bırakalım.
  3. Kalan 3 bardak su ile unumuzu eritelim.
  4. Kaynayan suya devamlı karıştırarak suda erittiğimiz unu ekleyelim.
  5. Eğer un az geldiyse biraz daha unu suda eritip dökebilirsiniz.
  6. Tepsiyi ıslatalım ve hamuru tepsiye yayarak soğuk bir yerde en az 3-4 saat bekletelim.
  7. O sırada çorbayı hazırlayalım.
  8. 10 su bardağı su ile kemikli tavuğu haşlayalım.  Suyu çok olmalı çorbada kullanacağımız için.
  9. Haşladığımız tavuğu didikleyelim.
  10. Kavrulmuş unu sulandırarak kaynayan tavuk suyuna dökelim.
  11. Eğer kıvamı cıvık olduysa bi kaç kaşık un daha sulandırıp koyabilirsiniz.
  12. Kaynayana kadar karıştıralım.
  13. Daha sonra salçalı sosu yapıp içine dökelim.
  14. 30 dakika kaynatalım.
  15. Sıcak servis edelim.




AFİYET OLSUN J J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder