ARABAŞI
MALZEMELER:
Çorbası için:
- Kemikli tavuk
- 10 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı kavrulmuş un
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı tere yağı
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
Hamuru için:
- 1 litre su
- 10 yemek kaşığı un
- Tuz
YAPILIŞI:
- Öncelikle hamuru yapıp beklemeye bırakalım.
- 3 su bardağı suyu kaynamaya bırakalım.
- Kalan 3 bardak su ile unumuzu eritelim.
- Kaynayan suya devamlı karıştırarak suda erittiğimiz unu ekleyelim.
- Eğer un az geldiyse biraz daha unu suda eritip dökebilirsiniz.
- Tepsiyi ıslatalım ve hamuru tepsiye yayarak soğuk bir yerde en az 3-4 saat bekletelim.
- O sırada çorbayı hazırlayalım.
- 10 su bardağı su ile kemikli tavuğu haşlayalım. Suyu çok olmalı çorbada kullanacağımız için.
- Haşladığımız tavuğu didikleyelim.
- Kavrulmuş unu sulandırarak kaynayan tavuk suyuna dökelim.
- Eğer kıvamı cıvık olduysa bi kaç kaşık un daha sulandırıp koyabilirsiniz.
- Kaynayana kadar karıştıralım.
- Daha sonra salçalı sosu yapıp içine dökelim.
- 30 dakika kaynatalım.
- Sıcak servis edelim.
AFİYET OLSUN J
J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder