EV YAPIMI İSKENDER
Malzemeler:
-400gr yağsız parça et (ben dana kulandım)
-pide
-tereyağı
-tuz,pulbiber,karabiber
Sosu İçin:
-2 çorba kaşığı salça
-2 çorba kaşığı tereyağı
-1 çay bardağından biraz eksik sıcak su
-kırmızı toz biber
Üzeri İçin: yoğurt ve tereyağı
Hazırlanışı:
- Öncelikle parça eti bir gece önceden derin dondurucuya koyup dondurun...
- Kebabı yapmaya başlamadan 30dk önce eti derin dondurucudan çıkartıp keskin bir bıçak ile ince olacak şekilde kesin...
- Kesilen yaprak etleri teflon yavaya düzgün bir şekilde yerleştirip tavayı orta ateşte yanan ocağın üzerine koyun...
- Etler cızırdamaya başlayınca tavanın ağzını kapatıp ocağın altını en kısık ayara getirip bu şekilde etler hiç karıştırılmadan suyunu çekene kadar duracak...
- Pideyi küp küp doğrayın...
- Bir tava veya tencerenin içerisine yaklaşık 3 çorba kaşığı tereyağı koyup eritin ve doğranmış pideleri tereyağının üzerine ekleyip iyice kavurun....
- Suyu çeken etlere biraz tereyağı ve baharatlarını ekleyip 5dk ara ara karıştırarak kavurun....
- Sos için tereyağını eritip salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurup kırmızı toz biberini ekleyip karıştırın ve suyu ilave edip bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın...
- Kavrulan pideleri servis edeceğiniz tabağa tek sıra halinde dizip üzerine kavrulan yaprak etleri düz bir şekilde yerleştirip saçalı sos gezdirin...
- Servisten önce tereyağını eritip kebabımızın üzerine gezdirip yanında yoğurt ile servise hazırlayın...
Afiyet Olsun😊😊
Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...
Bütün tarifleri iz çok güzel teşekkür ederim
YanıtlaSil