Takipte Kalın :)

24 Haziran 2018 Pazar

EV YAPIMI İSKENDER





EV YAPIMI İSKENDER

Malzemeler:

-400gr yağsız parça et (ben dana kulandım)
-pide
-tereyağı
-tuz,pulbiber,karabiber

Sosu İçin:
-2 çorba kaşığı salça
-2 çorba kaşığı tereyağı
-1 çay bardağından biraz eksik sıcak su
-kırmızı toz biber

Üzeri İçin: yoğurt ve tereyağı

Hazırlanışı:

  1. Öncelikle parça eti bir gece önceden derin dondurucuya koyup dondurun...
  2. Kebabı yapmaya başlamadan 30dk önce eti derin dondurucudan çıkartıp keskin bir bıçak ile ince olacak şekilde kesin...
  3. Kesilen yaprak etleri teflon yavaya düzgün bir şekilde yerleştirip tavayı orta ateşte yanan ocağın üzerine koyun...
  4. Etler cızırdamaya başlayınca tavanın ağzını kapatıp ocağın altını en kısık ayara getirip bu şekilde etler hiç karıştırılmadan suyunu çekene kadar duracak...
  5. Pideyi küp küp doğrayın...
  6. Bir tava veya tencerenin içerisine yaklaşık 3 çorba kaşığı tereyağı koyup eritin ve doğranmış pideleri tereyağının üzerine ekleyip iyice kavurun....
  7. Suyu çeken etlere biraz tereyağı ve baharatlarını ekleyip 5dk ara ara karıştırarak kavurun....
  8. Sos için tereyağını eritip salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurup kırmızı toz biberini ekleyip karıştırın ve suyu ilave edip bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın...
  9. Kavrulan pideleri servis edeceğiniz tabağa tek sıra halinde dizip üzerine kavrulan yaprak etleri düz bir şekilde yerleştirip saçalı sos gezdirin...
  10. Servisten önce tereyağını eritip kebabımızın üzerine gezdirip yanında yoğurt ile servise hazırlayın...





Afiyet Olsun😊😊



Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...

1 yorum: