Takipte Kalın :)

23 Haziran 2018 Cumartesi

Çİ BÖREK



Çİ BÖREK

MALZEMELER

4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su   

İç harcı için:

250 gr dana kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığından biraz az karabiber


YAPILIŞI:

1.  Öncelikle un,tuz ve suyu yoğurma kabına alalım.
2.  Sert kıvamda olacak şekilde yoğuralım.
3.  Hamur dinlenirken iç harcını hazırlayalım.
4.  Soğanı ince ince kıyalım.
5.  Soğanın içine kıymayı ve baharatları katalım.
6.  İç malzemeler çiğ kalacak, kavrulmayacak.
7.  Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezelere ayıralım.
8.  Bezeleri tabak büyüklüğünde açalım ve kıymalı harcımızı içine koyalım.
9.  Kenarlarını iyice kapatalım. 
10. Derin tavaya sıvı yağ koyalım.
11. Kızgın yağa hamuru atalım ve alt üst kızartalım. 
12. Alt üst kızaran böreği servis tabağına alalım.
13. Sıcak servis ediniz.


Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder