Takipte Kalın :)

22 Haziran 2018 Cuma

ÇÖREKOTLU KRAKER






ÇÖREKOTLU KRAKER

Malzemeler:
250 gr yumuşak margarin
1/2 sb siviyag
1/2 sb toz şeker
1,5 tatlı kasığı tuz
1 yumurta aki (sarısı üzerine)
4 çorba kasığı çörekotu
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Yapılışı;

  1. Yumuşak margarin, sıvıyağ, toz şeker, tuz ve yumurta akı çırpıcı ile iyice karıştırılır. 
  2. Çörek otu (dilerseniz haşhaş da ekleyebilirsiniz), un ve kabartma tozu eklenir ve yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğrulur.
  3.  Ben hamuru bezelere bölüp yağlı kağıt arasında ince bir şekilde açıp rulet ile dilimledim ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp orta ısılı fırında 15 dakika kadar bir sürede pişirdim.
  4.  İster sıcak sıcak ister ertesi gün yada daha ertesi günlerde afiyetle yiyebilirsiniz. 
  5. 1 hafta kadar da tazeliğini koruyor.



AFİYET OLSUN :)



Hayatın Tatlarına tarifi için teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder