Malzemeler:
250 gr yumuşak margarin
1/2 sb siviyag
1/2 sb toz şeker
1,5 tatlı kasığı tuz
1 yumurta aki (sarısı üzerine)
4 çorba kasığı çörekotu
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yapılışı;
- Yumuşak margarin, sıvıyağ, toz şeker, tuz ve yumurta akı çırpıcı ile iyice karıştırılır.
- Çörek otu (dilerseniz haşhaş da ekleyebilirsiniz), un ve kabartma tozu eklenir ve yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğrulur.
- Ben hamuru bezelere bölüp yağlı kağıt arasında ince bir şekilde açıp rulet ile dilimledim ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp orta ısılı fırında 15 dakika kadar bir sürede pişirdim.
- İster sıcak sıcak ister ertesi gün yada daha ertesi günlerde afiyetle yiyebilirsiniz.
- 1 hafta kadar da tazeliğini koruyor.
AFİYET OLSUN :)
Hayatın Tatlarına tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder