DOĞRAMA TURŞU
-beyaz lahana
-mor lahana
-yeşil biber
-kırmızı biber
-salatalık
-kelek
-acur
-havuç
-karnabahar
-yeşil domates (olgunlaşmamış)
-sarımsak
-tuz (kaya tuzu)
-şeker
-limon tuzu
-sirke
-nohut
-defne yaprağı
-su
Hazırlanışı:
- Lahanalar ve karnabahar hariç bütün malzemeleri aynı büyüklükte küp küp doğrayın.
- Lahanaları da çok ince olmayacak şekilde doğrayıp karnabaharıda küçük parçalara ayırın.
- Doğradığınız bütün malzemeleri geniş bir kap içerisinde karıştırın.
- Sarımsakları soyun çok büyük olanları ikiye kesin.
- Ben 1lt lik kavanozların tabanlarına 3 adet defne yaprağı 6-7 adet nohut 5-6 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 çay bardağından 1 parmak eksik üzüm sirkesi koyup kavanozlara doğradığınız sebzeleri doldurup ağız kısmına 5-6 diş sarımsak 1 çorba kaşığı limon tuzu koyun.
- Ayrı bir kapta tuz ve suyu karıştırın (ben tuzunu göz kararı ayarlıyorum)
- Hazırladığınız tuzlu suyu kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatın yaklaşık 15gün sonra afiyetle tüketin.
Pembe tatlar'a tarifi için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder