Takipte Kalın :)

30 Haziran 2018 Cumartesi

HALEP ( KURU PATLICAN DOLMASI)








HALEP ( KURU PATLICAN DOLMASI)

Malzemeler:


  • Kuru patlıcan
içi için: 

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Nane
  • Limon Tuzu 

YAPILIŞI:

  1. Derin bir tencereye su doldurup kaynamaya bırakalım. 
  2. Kaynayan suya kuru patlıcanları koyalım ve yumuşayana kadar haşlayalım.
  3. Önceden ıslattığımız pirinçleri yıkayıp ince ince kıydığımız soğanları ekleyelim.
  4. Diğer malzemeleri de katıp iç harcımızı karıştıralım.
  5. Baharatların oranları sizin damak tadınıza kalmış tabi ki.. 😊😊
  6. Patlıcanları iç harcı ile dolduralım.
  7. Fazla koymamakta fayda var çünkü pirinç pişince şişeceği için taşma yapabilir.
  8. Doldurma işlemi bittikten sonra çok fazla olmamak şartıyla tencereye su koyalım.
  9. Üzerine tabak koyup tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pirinçler pişene kadar pişirelim.

AFİYET OLSUN :) :) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder