Malzemeler:
- Kuru patlıcan
içi için:
- 2 su bardağı pirinç
- 3 orta boy soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 demet maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Nane
- Limon Tuzu
YAPILIŞI:
- Derin bir tencereye su doldurup kaynamaya bırakalım.
- Kaynayan suya kuru patlıcanları koyalım ve yumuşayana kadar haşlayalım.
- Önceden ıslattığımız pirinçleri yıkayıp ince ince kıydığımız soğanları ekleyelim.
- Diğer malzemeleri de katıp iç harcımızı karıştıralım.
- Baharatların oranları sizin damak tadınıza kalmış tabi ki.. 😊😊
- Patlıcanları iç harcı ile dolduralım.
- Fazla koymamakta fayda var çünkü pirinç pişince şişeceği için taşma yapabilir.
- Doldurma işlemi bittikten sonra çok fazla olmamak şartıyla tencereye su koyalım.
- Üzerine tabak koyup tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pirinçler pişene kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN :) :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder