MALZEMELER:
- 6 Adet yufka
- Sıvı yağ
iç harcı:
- 300 gr ıspanak
- 1 adet küçük soğan
- tuz,karabiber,pulbiber
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar payniri
- Yarım kalıp peynir
- Yarım demet maydanoz
üzeri için:
- 2 adet yumurta sarısı
YAPILIŞI:
- Öncelikle ıspanaklı harcı hazırlayalım.
- Bir tavaya ince ince doğradığımız soğanları alalım, sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavuralım.
- Temizleyip doğradığımız ıspanakları ekleyelim ve suyunu çekene kadar kavuralım.
- Baharatları da ekleyelim ve ocağı kapatalım.
- Peynirli harç içinde maydanozları doğrayalım ve peynirlerin içine koyalım.
- Yufkaları tek tek açalım ve sıvı yağ ile yufkaların her yerini yağlayalım.
- İçine harçları koyarak rulo şeklinde saralım.
- Yağlanmış fırın tepsisine alalım.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
- 200'c ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Dilerseniz patatesli de yapabilirsiniz.
- Çıtır çıtır enfes börekleri servis tabağına alalım.
AFİYET OLSUN :) :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder