LAZANYA
MALZEMELER:
- 1 Paket lazanya
- 5oo gr kıyma
- ½ çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Karabiber
- Tuz
- 1,5 su bardağı su
Beşamel sos:
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI:
- Öncelikle geniş bir tavaya ince ince kıydığımız soğanı alalım ve sıvı yağ ile ocakta kavuralım.
- Ardından kıyma ilave edelim.
- Kıyma suyunu çekince salça, karabiber, tuz ilave edelim ve en son suyu ekleyelim.
- 2 dakika kaynatıp ocaktan alalım.
- Bu arada ayrı bi tencerede beşamel sos hazırlayalım.
- Tereyağı ve sıvı yağı tencereye alalım.
- Yağ eriyince un ilave edilip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Ardından sütü ilave edelim. Hızlıca kaynayana kadar çırpalım.
- Tuzunu da ekleyip karıştıralım.
- Fırın tepsisini yağlayalım.
- Lazanyaları yan yana gelecek şekilde dizelim.
- Üzerine kıymalı harçtan bolca dökelim.
- Harcın üzerine beşamel sosu gezdirelim.
- Üzerine tekrar lazanya dizelim.
- Beşamel sosu dökelim.
- En son kata gelindiğinde son lazanyalar dizelim, tepsinin içerisine bir köşesinden dikkatlice yarım su bardağı su dökelim.
- Kalan beşamel sos lazanyaların üzerine yayalım ve üzerine kaşar peyniri de bolca serpelim.
- Fırında koymadan önce, tepsinin üzerini bir fırın kâğıdı ile örtelim
- Önceden ısıtılmış 200’C lik fırında 35-40 dakika fırın kâğıdı ile birlikte kâğıdı alınınca 10-15 dakika kaşar peyniri kızarıncaya kadar pişirmeye devam edelim.
- Ilık servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN JJ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder