Takipte Kalın :)

26 Haziran 2018 Salı

LAZANYA





LAZANYA

MALZEMELER:

  • 1 Paket lazanya
  • 5oo gr kıyma
  • ½ çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1,5 su bardağı  su


Beşamel sos:
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz


YAPILIŞI:
  1. Öncelikle geniş bir tavaya ince ince kıydığımız soğanı alalım ve sıvı yağ ile ocakta kavuralım.
  2. Ardından kıyma ilave edelim.
  3. Kıyma suyunu çekince salça, karabiber, tuz ilave edelim ve en son suyu ekleyelim.
  4. 2 dakika kaynatıp ocaktan alalım.
  5. Bu arada ayrı bi tencerede beşamel sos hazırlayalım.
  6. Tereyağı ve sıvı yağı tencereye alalım.
  7. Yağ eriyince un ilave edilip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  8. Ardından sütü ilave edelim. Hızlıca kaynayana kadar çırpalım.
  9. Tuzunu da ekleyip karıştıralım.
  10. Fırın tepsisini yağlayalım.
  11. Lazanyaları yan yana gelecek şekilde dizelim.
  12. Üzerine kıymalı harçtan bolca dökelim.
  13. Harcın üzerine beşamel sosu gezdirelim.
  14. Üzerine tekrar lazanya dizelim.
  15. Beşamel sosu dökelim.
  16. En son kata gelindiğinde son lazanyalar dizelim, tepsinin içerisine bir köşesinden dikkatlice yarım su bardağı su dökelim.
  17. Kalan beşamel sos lazanyaların üzerine yayalım ve üzerine kaşar peyniri de bolca serpelim.
  18. Fırında koymadan önce, tepsinin üzerini bir fırın kâğıdı ile örtelim
  19. Önceden ısıtılmış 200’C lik fırında 35-40 dakika fırın kâğıdı ile birlikte  kâğıdı alınınca 10-15 dakika kaşar peyniri kızarıncaya kadar pişirmeye devam edelim.
  20. Ilık servis edebilirsiniz.



AFİYET OLSUN JJ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder