Takipte Kalın :)

23 Haziran 2018 Cumartesi

GÜVEÇTE ETLİ TÜRLÜ







GÜVEÇTE ETLİ TÜRLÜ


MALZEMELER:
·         500 gram dana kuşbaşı
·         2 adet patlıcan
·         2 adet patates
·         1 adet yeşilbiber
·         1 adet orta boy soğan
·         3 diş sarımsak
·         1 adet domates
·         1 yemek kaşığı biber salçası
·         1 yemek kaşığı domates salçası
·         Tuz, pul biber, su
·         Tereyağı


Yapılışı:


1.       Soğanları soyup küp şeklinde doğrayalım.
2.       Patlıcanları tamamen soyup aynı şekilde doğrayalım ve kararmaması için biraz tuzlu suda bekletelim.
3.       Aynı şekilde patatesleri, yeşil biberi sarımsakları doğrayalım.
4.       Kuşbası etleri de doğrayalım.
5.       Orta boy güvecin en altını sıvıyağ ile yağlayalım.
6.       En altına etleri koyarak fotoğrafta gördüğünüz sırada dizelim.









7.       Domatesleri koymadan önce tereyağı  eşit bi şekilde dağıtıyoruz.
8.       En üste de domatesleri diziyoruz.
9.       1.5 su bardağı su ekliyoruz.
10.   Baharatlarını da ekliyoruz.
11.   Buharında pişmesi için en üstüne alüminyum folyo ile kapatıyoruz.
12.   Kısık ateşte  1,5 2 saat pişiriyoruz.



Afiyet olsun J


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder