Takipte Kalın :)

23 Haziran 2018 Cumartesi

TAVUKLU VE BADEMLİ PİLAV







TAVUKLU VE BADEMLİ PİLAV


Bademli Pilav için;

Malzemeler:
1/2 su bardağı badem
2 su bardağı pirinç
2 kaşık margarin (becel)
tuz,

Yapılışı;

  1. Öncelikle pirinci en az yarım saat sıcak tuzlu suda bekletiyoruz. 
  2. Bu arada bademleri yaklaşık 10 dakika kadar haşlayıp kabuklarını soyuyoruz ve pilavı pişireceğimiz tencerede margarin ile iyice kavuruyoruz yıkanmış ve süzülmüş pirinçler ile tuz ekleyip pirinçler saydam bir görüntü alana kadar birlikte kavuruyoruz.
  3.  Ardından üzerine yaklaşık 3 bardak sıcak su ekleyip suyunu tamamen çekene kadar pişiriyoruz.
  4. Diğer bir tarafta da tavuklarımızı pişiriyoruz.


Malzemeler:
2 adet tavuk fileto (Paket içerisinden 2 tanesini kullandım)
kekik
1 kaşık yoğurt
2-3 damla limon
pulbiber
karabiber
tuz
Yapılışı;


  1. Tavukları ince uzun şeritler halinde dilimleyin. 
  2. Yoğurt, limon ve diğer tüm baharatları harmanlayıp tavada iyice suyunu çekene kadar pişirin. 
  3. Suyunu çekmeye başladıktan sonra 5 dakika daha kısık ateşte tuttuktan sonra servise hazır. 
  4. Aslında bademleri kavurduktan sonra tavuk ve diğer baharatları katıp suyunu çekene kadar pişirebilir ve ardından pirinci ekleyip karıştırarak pişirebilirsiniz. 
  5. Ancak ben ayrı ayrı sevdiğim için  bu şekilde yaptım.



Afiyet Olsun:)




Hayatın Tatlarına tarifi için teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder