AĞLAYAN KEK
MALZEMELER:
- 4 yumurta
- 2 kaşık kakao
- 2 kaşık süt
- 3 kahve fincanı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 kahve fincanı un
ÜZERİ İÇİN:
- 2 bardak süt (üzerine gezdirmek için)
KREMA:
- 1 paket krem şanti
- 1.5 bardak süt
ÇİKOLATALI SOS:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 kaşık kakao
- 1 yemek kaşığı un
YAPILIŞI:
Yumurtayı ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
Sütü ilave edelim.
Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı karışıma ekleyelim.
Kek karışımını yağlanmış tepsiye dökelim.
Önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirelim.
Keki fırından çıkınca bir-iki dakika bekletip, sıcakken iki bardak sütle ıslatalım.
Dinlenmeye bırakalım.
Sos için küçük bir tencerede un, kakao ve şekeri karıştıralım.
Üzerine su ve süt ilave edelim, ocağa alalım.
Karıştırarak pişirelim.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dakika kaynatalım.
Altını kapatalım, soğumaya bırakalım.
Krem santiyi 1.5 bardak sütle iyice çırpalım.
Soğuyan kekin üzerine krem santiyi yayalım.
Kekin en üstüne çikolata sosu dökelim.
Buzdolabında iyice soğutulup servis yapalım.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder